Sebzeleri Tüketirken
Sebzeleri Tüketimi Hakkında dikkat edilmesi gerekenler.
Salatanın limonunu yemeden hemen önce koymak gerekir. Çünkü
bekletildiği taktirde,
limonun içindeki asitler, sebzelerin içindeki vitaminleri
kullanılmaz hale getirir.
Sebzelerin besin değeri, pişirme süresine göre az veya çok
kayba uğrar. Kaybı en aza indirmek için sebzeleri olabildiğince az suda ve kısa
süreli pişirin. Tuzu en sonunda ilave ediniz. Suyunu çorba için
kullanabilirsiniz.
Sağlıklı bir beslenmede günlük enerji ihtiyacının %30'unun
yağlardan karşılanması gerekir. Bu oranın da kendi içinde %10 doymuş, %10 tekli
doymuş, %10 çoklu doymuş yağlar şeklinde bir dağılıma sahip olması
önerilmektedir.
Kurutulmuş meyveler, demir bakımından zengindir. Kansızlıga
karşı kurutulmuş meyvelerden yararlanabilirsiniz.
Patatesin ışık almayan bir ortamda saklanması, daha uzun
süre dayanmasını sağlar. Patates alırken zedelenmemiş olmasına dikkat edin.
Üzerinde yeşillik ve morluk bulunan patatesler toksin içerdiğinden
alınmamalıdır.
A,E ve D vitaminleri, yağda eriyen yani yağla birlikte
alınmadığında vücuda yararlı olabilen vitaminlerdir. Bu nedenle rejim yapıyor
olsanız bile, bu vitaminleri içeren besinleri yağlı tüketmelisiniz. Yani
salatanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar yağ mutlaka koymalısınız.
Sebzelerin hazırlama süresinde vitamin ve mineral kaybına
uğramamaları için, kesildikten sonra, zaman kaybedilmeden pişirilmesi gerekir.
Bunun için önceden hazırlayıp bekletmekten kaçının.
Yorum Yap