Süt Ürünlerinin Sırları
Süt Ürünleri Hakkında bilmedikleriniz.
Temel gıdalarımızdan biri de süttür. Süt; kalsiyum, fosfor,
demir gibi mineraller, protein ve B2 vitamini açısından zengin bir gıdadır.
Ancak süt, uzun süre güneş ışığına maruz kalırsa, içindeki B2 vitamini
kullanılmaz hale gelir. İşte bu yüzden süt satın alırken, serin ve ışık almayan
bir yerde muhafaza edilip edilmediğine dikkat edilmelidir.
Süt, mikroorganizmaların üremesi açısından elverişli bir
ortamdır. Bu nedenle, pastörize edilmeden satılan sütlerin kaynatılması
gerekir. Ancak kaynama süresi 5 dakikayı geçmemelidir, aksi halde protein kaybı
olur. Yoğurdun suyu birkaç gün içinde kendiliğinden ayrılır. Başta B2 olmak
üzere içindeki vitaminler suyuna geçtiğinden, yerken yoğurdu mutlaka suyuyla
karıştırmalısınız.
Yorum Yap