Dana Yağlı Türlü Tarifi
Dana Yağlı Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
-250 Gr. kuşbaşı kuzu eti
– 18 adet minik patates
– 18 adet arpacık soğan
– 3 adet büyük domates
– 1 adet patlıcan
– 5 adet sivri biber
– Bir miktar Erciyes dana yağı
– Yarım çay bardağı sıvı yağ
– 1 yemek kaşığı salça
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı karabiber
– 1 tatlı kaşığı pul biber
– 2 bardak su
Yapılışı
İlk olarak patates ve soğanlarımızın kabuklarını soyup bir kenara alıyoruz.Patlıcanımızı da patateslerin uzunluğunda olacak şekilde dilimliyoruz.Biberlerimizi de uzunluğuna göre iki veya üç parçaya bölüyoruz.Şimdi yemeğimizi hazırlamaya geçebiliriz. Bir cam tepsiye dilimlediğimiz bir domatesi ve etleri karışık diziyoruz.Daha sonra sırayla bir patates, bir soğan, bir dilim patlıcan ve bir parça biber olmak üzere tepsimize diziyoruz.Üstüne de önceden de belirttiğimiz gibi isteğe göre kuyruk yağını minik parçalar halinde serpiştiriyoruz.
Kalan iki domatesimizi dilimleyip tepsimizin kenarlarına ve üstüne diziyoruz.Diğer tarafta ayrı bir kaba sıvı yağ, su, salça, pul biber, karabiber ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışımı cam tepsimizdeki malzemelerin üstüne boşaltıyoruz.Tepsimizin üzerine yağlı kağıt örtüyoruz. Yağlı kağıdın üstüne de alüminyum folyo serip tepsimizin kenarlarından sıkıştırıyoruz.Önceden 250 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi koyuyoruz ve 40 dakika kadar pişiriyoruz.20 dakika kadar da tepsimizin üstünü açarak pişiriyoruz. Yemeğimiz servise artık hazır.
Yorum Yap