Kayseri Ev Mantısı
Kayseri Ev Mantısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
-400 Gr. Erciyes Ev Mantısı
-Yeterince Su
-Kararınca tereyağı
-Kararınca s
-Sarımsaklı yoğurt
-Nane, Sumak ve isteğe bağlı baharat
Yapılışı
Günümüzün yoğun iş temposunda
artık evlerde mantı açılamıyor. Bu nedenle Erciyes vakumlu paketleme
teknolojisi sayesinde Kayseri el mantısını tüm tazeliği ile sizlere
ulaştırıyor. Buzluğunuzda bu ürün olduğu sürece sürpriz misafirler için ne
yemek yapayım sorusuna ihtiyaç kalmıyor.
Çok pratik bir şekilde mantımızı
suda haşladıktan sonra tereyağını eritip salçamızı kavuruyoruz. Dilerseniz bu
karışımı mantı tencerenize ekleyip on dakika pişirebilir yada servis tabağında
bulunan mantımızın üzerine istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Mantınıza
dilerseniz sarımsaklı dilerseniz sarımsaksız yoğurt ekleyebilirsiniz.
Bu işlem bittiğinde artık nane,
sumak ve istediğiniz baharatlar ile mantınızın üzerinde ebru sanatı yapmaya
başlayabilirsiniz.
Yorum Yap