Kuyruk Yağlı Güveç
Kuyruk Yağlı Güveç Nasıl Yapılır?
Malzemeler
-1 paket lavaş
-500 Gr. yağsız dana eti
-1 soğan
-Yarım çay bardağı yağ
-1 Kaşık Erciyes kuyruk yağı
-2 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet biber
-1 çay bardağı su
-1 bardak kaşar peyniri rendesi
-Tuz
-Karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
Tenceremizde yağları ve soğanı kavuruyoruz. Üzerine küp küp doğradığımız dana etlerimizi ilave ederek karıştırıyoruz. Etler pembeleştikten sonra domates, biber ve baharatları ilave ederek karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ilave ederek düdüklü tencerede yirmi dakika pişiriyoruz. Suyunu iyice çekmesi gerekiyor. Eğer domatesler ve et suyunu saldı ise daha az su ilave edilebiliriz. İç malzememiz hazır olunca malzemeleri lavaş içerisine doldurarak sarıyoruz. Üzerine kaşar rendelerini serptikten sonra beş dakika fırında eriyene kadar pişiriyoruz. İç malzemesini kendi damak zevkinize göre de hazırlayabilirsiniz.
Yorum Yap