Sucuk Fajita
Sucuk Fajita Nasıl Yapılır?
Malzeme Listesi
½ Erciyes kangal sucuk (julyen doğranmış)
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Biber
Lavaş Ekmeği
2 Adet Büyük Baş Soğan
Yeterince Tuz
Yapılışı
2 soğanı ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri ince ince julyen şeklinde kesiyoruz. Önce biberleri tavada soteliyoruz. Biberler yumuşayınca soğanları atıp yine soteye devam ediyoruz. Bu aşamada tuzumuzu ekliyoruz. İstemiş olduğunuz baharatları koyarak kısa bir süre daha pişiriyoruz. Sucuk çabuk piştiği için en son sucuklarımızı kısa bir süre pişiriyoruz. Biberli sucuklu sotemizi lavaş ekmeğine koyuyoruz ve içine rendelenmiş kaşar ekliyoruz. Sonrasında lavaşımızı sararak afiyetle yiyoruz.
Yorum Yap